-Isomalt Saracino 500 g-
Zloženie: isomalt E953
Skladovať na suchom a chladnom mieste.
Dekoračný cukor isomalt v perličkách na vytváranie liatych, modelovaných, ťahaných alebo fúkaných jedlých dekorácií z karamelu. Pri dodržaní výrobného postupu vzniká nezameniteľný efekt lesklého skla. Možno rozpúšťať bez pridania vody. Po roztavení možno farbiť (najlepšie gélovými farbami) a ochucovať ovocnými pastami, prípadne možno zafarbiť už hotovú dekoráciu sprejom alebo práškovými farbami. Raz spracovaný isomalt je možné znovu taviť. Aby sa zabránilo jeho krehnutiu v dôsledku straty vnútornej vlhkosti, postačí pridať niekoľko kvapiek vody.
Postup pri spracovaní:
Perličky izomalt rozopustíme v hrnci kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky, bez toho aby sme pridávali vodu alebo iné ingrediencie.
Nádobu s rozpusteným izomaltom chladíme v studenom kúpeli, a pri tom pridávame na 1 kg izomalt cca 10 ml vody, ktorú môžeme v tejto fázy
zafarbiť. Po schladení nalejeme hmotu na modelovacie silikónovú podložku a môžeme začať modelovať pod lampou.
Raz úplne rozpustené perly môžu byť rozohriať opakovane. Ak však rozohrievajú hmotu príliš často, príliš dlho alebo pri teplotách
cez + 150 ° C, výrobok bude výrazne krehkejšie. Pri opakovanom rozohrievanie preto odporúčame pridať opäť niekoľko kvapiek vody.
Výživové hodnoty na 100g: energetická hodnota/energia: 985kj/236kcal, tuky: 0g, sacharidy: 97g, z toho cukry: 0g, bielkoviny: 0g, soľ: 0g