Zloženie: cukor, glukózový sirup, pitná voda, rastlinné tuky (kokosový tuk, hydrogenovaný olej z palmových jadier), škrob (jedlý zemiakový škrob), zahusťovadlo: xantánová guma, aróma, konzervant: sorban draselný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová
Biela, extra pružná hmota s vynikajúcimi vlastnosťami, vhodná najmä na poťahovanie tort a modelovanie figúrok. Pri modelácii aj poťahovaní je veľmi pružná, nelepí sa, rýchlo drží tvar.
Prečo zvoliť poťahovaciu hmotu Formix, väčšia flexibilita, nepraská, hodvábna na dotyk, homogénny povrch torty, neobsahuje farbivá a konzervačné látky, efektívne a rýchle použitie, používanie poťahovacej hmoty Formix je rýchle a efektívne. Biela farba poťahovacej hmoty Formix umožňuje namiešať veľkú škálu farebných odtieňov. Jej mandľová príchuť uspokojí milovníkov pravého marcipánu.
Odporúčané použitie cukrárskej poťahovacej hmoty Formix: optimálna teplota pre prácu s touto poťahovacie hmotou je 22 ° C. Hmotu pred zafarbením minimálne 10 minút prepracujte (teplota a naozaj dôkladné prepracovanie Formix je základom úspechu), kým nebude hmota vláčna a elastická. Ak je hmota stále veľa tuhá, môžete jej dať na malú chvíľku (cca 5 - 10 sekúnd - podľa veľkosti ohrievanej hmoty) do mikrovlnej rúry. Po zafarbení na požadovaný odtieň nechajte aspoň 1 hodinu odpočinúť. Pred poťahovaním torty hmotu opäť dôkladne prepracujte a rozvaľkajte na 2 - 4 mm hrubý plát. Hmotu môžete rozvaľovať na potravinárskej fólii alebo podsypávať cukrom, aby sa nelepila k podložke.
Skladovať na suchom a chladnom mieste.
Výživové údaje na: 100g |
Energetická hodnota/energia |
14641kj |
3880kcal |
Tuky |
6,26g |
z toho nasýtené mastné kyseliny |
5,29g |
Sacharidy |
82,41g |
z toho cukry |
73,23g |
Vláknina |
0,99g |
Bielkoviny |
<0,20g |
Soľ |
<0,1g |